Bars Teknik Yapı Kimyasal

İzolasyon Malzemesi

Fiberglas, ince cam şeritlerinin dokunmasıyla yapılan en popüler yalıtım malzemelerinden biridir. Çoğunlukla geri dönüştürülmüş camdan üretilir. Isı transferini en aza indirir. Yanıcı değildir. Düşük maliyetli ve çevre dostudur. Su emmez. Özel koruma ekipmanı gerektiren montajcılar için tehlikeli olabilir. Küçük cam parçacıkları gözlere, akciğerlere ve cilde zarar verebilir.Üretim için minimum enerji gereksinimleri mevcut yalıtım malzemelerinin sayısı çok fazla görünebilir. Ancak profesyonel mühendislik hizmetleri ile projenizin optimum yalıtıma sahip olduğundan emin olabilirsiniz. Etkili yalıtım yazın ısı kazancını ve kışın ısı kaybını en aza indirdiğinden, iyi yalıtılmış bir binanın ısıtma ve soğutma giderleri daha düşüktür.  

 

 Selüloz, çoğunlukla gazeteler olmak üzere geri dönüştürülmüş kağıt ürünlerinden yapılır. Üretim sürecinde, kağıt önce daha küçük parçalara ayrılır ve daha sonra elyaf haline getirilir. Selüloz, en çevre dostu yalıtım biçimlerinden biridir ve gevşek dolgulu ve üflemeli versiyonları mevcuttur. Kompakt yapısı nedeniyle bünyesinde neredeyse hiç oksijen barındırmaz. Yanıcıdır, yanmaz bir kimyasal ile kaplanmalıdır. Poliüretan, kapalı hücreli köpük ve açık hücreli köpük olarak mevcuttur.-Püskürtme köpük, köpük levhalardan daha ucuzdur ve daha iyi performans gösterir.

 

Ses Yalıtımı

 

Dekuplaj en iyi şekilde bir binanın inşaat aşamasında yapılır. Acoustiblok İzolasyon Membranı ses enerjisini iz ısı enerjisine çevirerek çalışan bir malzemedir. Ses dalgaları zarla temas ettiğinde, malzemelerin moleküllerini titreştirir ve bu da zekice iz ısı enerjisine dönüştürülen sürtünme yaratır. Böylece malzeme, daha problemli bir akustik enerjiyi daha az problemli bir ısı enerjisine dönüştürerek çalışır; bu enerji, yandan geçişleri azaltmak için basitçe materyal boyunca yanlara doğru aktarılır. Bu çözüm, düşük frekanslı sesler için idealdir. Piyasada, bazıları diğerlerinden daha iyi olan epeyce “akustik membran” vardır. Önemli ölçüde daha hafiftir ve enerjinin akustik enerjiden daha az sorunlu bir ısı enerjisine daha yüksek termal dönüşümünü ve kendi içinden transferini sağlar. 3mm ve 6mm kalınlıklarda mevcut olan bu malzeme, havadan yayılan ve darbe sesini azaltmak için genellikle duvar, tavan ve zemin içine monte edilir. Dikkat çekici bir şekilde, ses transferini bir kurşun levhadan daha etkili bir şekilde engellemeye yardımcı olur ve ses yalıtımı için idealdir. Polimer bazlıdır ve bu nedenle çok esnektir, uyarlanabilir ve kurulumu kolaydır. Örneğin duvarların veya tavanın kalınlığını artırmadan veya aşırı ağırlık yüklemeden etkili akustik yalıtım sunar. Kütle Yüklü Vinil (MLV) olarak bilinen diğer bazı malzemeler, kütle ve yoğunluğu artırmak için emprenye edilmiş kauçuk bir bileşiktir. Bunlar çok daha ağır malzemelerdir ve ağırlıklı olarak bir saptırma ilkesine dayanır.

 

Su Yalıtımı

 

Problemlerle karşılaşmamak için etkili sonuç veren su yalıtım sistemlerinden biri olan membranlara göz atabilirsiniz. su yalıtım membranı ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek etkili bir su yalıtım malzemesidir. Bazen tamamen su geçirmez bir membran tasarımdan çıkarılır, ancak su yalıtımının başarısız olmasının ana nedeni bu değildir. Kötü işçilik, su geçirmezlik hatalarının önde gelen nedenidir; Tüm arızaların %90’ı ihmal veya yetersiz işçilikten kaynaklanmaktadır. Zemini nüfuz edebilecek veya ona zarar verebilecek sıvılardan korumak için bir su yalıtım membranı gereklidir. Bu, özellikle altında yalıtılacak suyun zarar görebileceği bir oda veya temel varsa geçerlidir. Bu nedenle, zemin atıkları ve diğer armatürler gibi zemin penetrasyonlarının, su yalıtımının sürekliliğini sağlamak ve yüzey altı drenajını sağlamak için membran üzerine dikkatlice yerleştirilmesi gerekir.

 

Özel olarak tasarlanmış drenaj sistemlerine su yalıtımı, su geçirmez membranın drenaja olan bütünlüğünü önemli ölçüde artırabilir. Kısacası, kötü yapılmış bir yalıtım işi sonrasında işinizi güvence altına almak ve evinizde sorun yaşamak istemiyorsanız, su yalıtım membranını inşaat sürecine dahil etmelisiniz. Bitümlü membranlar, zeminle temas eden duvarlar, temeller ve zeminle katmanlar gibi suyun yapıya etki edebileceği tüm alanlarda uygulanabilmektedir. Ayrıca su seviyesinin altındaki dış duvarlarda, balkonlarda, teraslarda, banyo ve tuvaletlerde de kullanılabilirler. Ayrıca su depoları, yapay göletler veya dinlenme duvarları gibi yapılarda da kullanılabilirler. Birçok yönden daha ekonomik ve estetik bir çözüm sunar.

 

Benzer İçerik : ISI YALITIMI NASIL YAPILIR

Copyright © Bars Kimya. Tüm Web Sitesi Hakları Saklıdır.

× Size nasıl yardımcı olabiliriz?